Pólócsizma

Anyaga

  • felsőbőr: különleges kikészítésű, 2-3 mm vastagságú marhabőr
  • bélésanyag: jó minőségű borjú vagy marha bélés. A szár külső részén speciális lábvédő merevítés
  • talp: krupon bőrtalp. Kívánságra speciális csúszásgátlót teszünk rá

Szín

Kívánság szerint

Jellemzők

Elöl cipzáras, a szár külső része speciális kidolgozású (saját fejlesztés): a külső része vastag, sportos marhabőr, ezen belül egy kemény merevítő réteg helyezkedik el, amely védelmet biztosít a lábnak a lovaspóló közben szerezhető sérülések ellen. Majd egy ütés tompító, 3-4 milliméteres speciális anyag, és végül a puha bélésanyag (ezt a technológiát a kéregnél is alkalmazzuk, a boka védelmére). A bélésanyagnak köszönhetően a csizma viselete a sajátságos védő merevítés ellenére is kényelmes. Amennyiben a csizma csak lovaglásra készül, a kívánt bőrből és a speciális merevítések nélkül is elkészíthető, azonban a kéregnél a speciális puha, bokavédő rész ajánlott. A szár belseje nincs kimerevítve, hogy kialakuljon a ló és lovas közti megfelelő kontaktus.

A Pólócsizma készülhet utcai kivitelben is, amelynél a kéreg alacsonyabb. Utcai viselethez vékonyabb, puhább bőrt használunk.

Megjegyzés: Pólócsizmáink minőségét mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy a 2013.-as Louis Vuitton által kiadott turista útikönyvben külön megemlítésre került ajánlott termékként.

Talp kidolgozási technológiája

  • Kézi faszöges
  • Kézi angol varrott (szimpla talp) Az ajánlott kivitel a kézi angol varrott, a nagy igénybevétel miatt. Továbbá, a speciális csúszásgátló is erősen javasolt.